برخی از کشورها در ایران سفارت خانه ندارند و به همین دلیل شهروندان ایرانی برای اخذ ویزای این کشورها باید به کشورهای واسطه سفر کنند. در حقیقت برای اخذ وقت از سفارت این کشورها باید به کشورهای همسایه ایران سفر کنند تا موفق به اخذ ویزا شوند.
کشورهایی مانند کانادا، آمریکا، انگلیس و … در کشورهای همسایه سفارت خانه دارند. برای اخذ ویزا باید به کشورهای ارمنستان، ترکیه، امارات و … مراجعه نمایید. فرض کنید که قصد اخذ وقت سفارت کانادا را دارید، با توجه به قوانین سفارت این کشور کلیه امور انگشت نگاری به وک سپرده شده است.
وک مخفف عبارت Visa Application Center می باشد. ایرانیان برای سفر و مهاجرت به کانادا مجبورند برای دریافت ویزا به یکی از مراکز شرکت VFS در کشورهای همسایه مراجعه کنند. این مراکز با هدف انجام کلیه امور صدور ویزا برای مسافران کانادایی بنا شده اند.
وک یک مرکز اداری است که در کشورهای همسایه ساخته شده تا متقاضیان با مراجعه به آنها بتوانند مراحل اخذ ویزا را طی کنند. برای اینکه بتوانید به این مرکز مراجعه نمایید باید وقت بگیرید. به دو صورت حضوری و آنلاین می توانید وقت سفارت را اخذ کنید .
وقت حضوری به این شکل است که باید به صورت حضوری به این مراکز مراجعه نمایید. با مراجعه به این مرکز می توانید وقت انگشت نگاری را اخذ کنید. البته برای اخذ این وقت یک سفر اضافی به برنامه شما تحمیل می شود زیرا برای انگشت نگاری هم در تاریخ گفته شده باید به سفارت مراجعه کنید.
اما وقت سفارت آنلاین بدون این که به جایی سفر کنید قابل اخذ است. از جمله مزایای این وقت می توان برای سریع تر بررسی شدن مدارک، تصحیح و ویرایش فرم قبل از ثبت، ثبت نام به صورت غیرحضوری و … اشاره کرد. البته برای واریزی سفارت نیاز به یک کارت بین المللی بانکی خواهید داشت.
نکات مهم درباره سفارت ها:
- وقت واقعی بگیرید
در این راه ممکن است افراد سودجو شما را فریب دهند و با اخذ پول های هنگفت وقتی برای مراجعه به شما ارائه ندهند. برای اطمینان از واقعی بودن حتما برگه وقت را از شخص دریافت کنید و استانداردهای آن را بررسی کنید.
- وقت شناس باشید
برای مراجعه به سفارت، سعی کنید 30 دقیقه قبل در محل حاضر شوید. در صورتی که تأخیر داشته باشید؛ سفارت شما را نمی پذیرد و در نتیجه باید دوباره اقدام کنید.
- پول نقد همراه داشته باشید
- برای اینکه هزینه صدور ویزا را به سفارت بپردازید باید کل هزینه را به صورت یورو یا دلار (با توجه به قوانین سفارت) همراه داشته باشید.
- درگیر باقی مانده پول نشوید.
با توجه به تعداد مراجعه کنندگان به سفارت بهتر است پول سفارت را بدون کم و زیاد بپردازید تا درگیر باقی مانده پول نشوید؛ ممکن است باقی مانده ای به شما برنگردانند.
- با لباس رسمی وارد شوید
لباس رسمی بپوشید و مرتب وارد وارد سفارت شوید. نوع برخورد شما بسیار اهمیت دارد.
- برخورد با افراد غریبه
سعی کنید با افرادی که نمی شناسید برخورد نداشته باشید و با کسی صحبت نکنید.
- وسایل ممنوعه
ورود به سفارت همراه با انواع سلاح سرد، گرم، وسایل آتش زا، سوزن، سنجاق و … ممنوع است. البته داشتن وسایل دیجیتال مانند تلفن همراه و ساعت دیجیتال و … نیز ممنوع است.
- آرامش
در صورتی که با شما مصاحبه کردند، آرامش داشته باشید و بدون استرس پاسخ دهید.
- صداقت
دقت داشته باشید که صداقت، مهم ترین رکن ویزاست، پس در تمام مراحل صداقت داشته باشید. از مدارک تقلبی و جعلی استفاده نکنید و هر سؤالی که از شما پرسیدند صداقت داشته باشید. در غیر این صورت سفارت عدم صداقت شما را متوجه می شود و ریجکتی دست آورد شما خواهد بود.